måndag 1 december 2008

Advent = julstämning

En härlig, pysslig, mysig och väldigt trevlig lördag har jag haft. Pysslade hemma med lite goda glögg-tilltugg inför kvällens tjejträff. Jag hade till och med fått vår lokala ica-handlare att ta hem glutenfri pepparkaksdag (det är service det!) så jag lånade mammas kavel och pepparkaksformar och körde igång. Det var många år sedan jag bakade egna pepparkakor, så det tog ett tag innan jag fick kläm på det. Men efter några plåtar såg de verkligen ut som kopior av formarna. :) Och när jag stod där med mjöl både här och där så började det snöa! Då var det som om julen kom på riktigt. Med pepparkaror, snö och julsånger skrålandes ur högtalarna mådde jag ska ni tro. Att sen julbaket blev lyckat och att snön låg kvar hela kvällen gjorde ju inte dagen sämre.


Senare på kvällen dök mina gäster upp, ett gäng glögg-sugna vänninor. Åh, så trevlig vi hade. Många ämnen avhandlades, olika sorters glögg slank ner tillsammans med diverse tilltugg. Tusen tack tjejer!

Som avslut på helgen åkte stjärnor och ljusstakar fram igår på första advent, precis som sig bör. Tyvärr låg inte snön kvar, men den rätta stämningen infann sig ändå. Det blir liksom ett speciellt och härligt ljus av dessa stjärnor, tycker ni inte det?



Här syns även det fina hjärtat jag köpte på
Hedentorps plantskola när jag var och lyssnade på Annika.


Det blev lite snabbt fixat för att få ihop adventsljusstaken. Fyra ljusfat, fyra stora blockljus och lite snöre fick det bli. Då kan man låta ljuset brinna längre än om man har "vanliga" ljus, kan tända det någon timme varje kväll.



Men även de traditionella, "vanliga" adventsljusen finns här hemma. I dessa tider kan man inte få för många ljus! :) Det blev nötter i år igen, de får hänga med så länge jag gillar dem.


Så en härlig helg helt enkelt. Så nu är man utvilad för att ta tag i julklappsrejset.

8 kommentarer:

Lina sa...

Åh så mysig helg! Jag har också fått fram ljus, kransar, lussekatter är bakade, rocky road gjordes igår! I kväll kommer lite kompisar på glögg! Ha en härlig vecka!

Tusenfröjd sa...

Du är varmt välkommen till helgen! Jag har fullt upp med alla amaryllisar:-) Inte förrän i kväll fick jag äntligen upp adventsstjärnorna!!! Så nu fattas det bara lite pepparkaksbak, några hyacinter och lite annat smått och gott. Det får bli efter helgen...
Vi ses/ Liv

www.gottablandat.wordpress.com sa...

julstjärnan på fot e så fin.. måste se om jag hittar en sån jag med!! KRAM

Annika Christensen sa...

Härligt mysig helg låter det som.
Jag skulle ha köpt mig en sådan stjärna på fot tycker verkligen att de är snygga.

Ha det gott
Annika

Magnus Persson sa...

Hej! Vi hann ju med ett knastrigt 5-sekunderssamtal i helgen också! Sara hade mycket trevligt iaf. Ha det bra och hälsa gubben!

Anonym sa...

vad fräckt med snörena på ljusen:) Fint också. Kram

Anonym sa...

Åh vad mysigt!
Kram Sandra

Anonym sa...

Tack snälla för din peppande kommentar! Det är kul att höra att du tror på mig:) KRAAAAMAR!!!