Tolka nu detta på rätt sätt. Jag menar inte att vi eller ni ska behöva äta detta hela månaden, men jag tänkte börja med ett nytt inslag här på bloggen.
Skulle tro att alla någongång ställt sig frågan; "Vad ska vi äta ikväll?". Det händer i alla fall hos oss... Alltid kommer man på något, men jag tycker att man kör på ett antal rätter som återkommer allt för ofta ibland. Så här är mitt bidrag till detta. Tänkte hitta och prova minst en ny maträtt i månaden, och givetvis dela med mig av det!
Så här kommer oktobers bidrag:
Kyckling i örtkryddad sås
Till 4 portioner behövs:
4 kycklignfileér
4 färska rödlökar
100 g färska haricot verts
2,5 dl örtsås (ex. Keldas)
1 dl vatten (som jag rekommenderar att byta ut mot crème fraiche istället för krämigare sås)
steksmör
salt
svartpeppar
timjan
Gör såhär:
Dela kycklingfiléerna på längden. Krydda med salt och peppar och bryn den runt om i stekpannan. Ta sedan upp kyckligen. Dela varje lök i 4 klyftor och nyp av stjälken på bönorna. Fräs grönsakerna i smör på svag värme, tillsätt sås och vatten (eller som sagt crème fraiche istället). Lägg i kycklingfiléerna och låt sjuda ca 15 min under lock.
Strö över timjan och servera med ugnsstekt potatis.
Bild: Arla
Förutom att jag då önskat att vi inte haft i vattnet, så blev det väldigt gott. Snabbt gick det också, så jag rekommenderar det verkligen. Smaklig spis!
2 kommentarer:
Har också ätit kyckling idag, din variant såg himla god ut:)
Har lagat denna rätten innan! Hittat receptet på en känd mjölk leverantör???
Skicka en kommentar