onsdag 27 augusti 2008

Träduppdatering

Tänkte jag skulle ge er en liten uppdatering om vår fina björk som tyvärr inte höll för stormen. Så här ser det ut nu...
Med hjälp av en motorsåg och två spännband hoppas vi kunna rädda den som det ser ut idag i alla fall. Om den bara reser sig kan man plantera någon klematis eller annan klängväxt runt den. Troligtvis kommer den ta sig igen, även om det kommer ta ett antal år.
Men vi har inte gett upp hoppet om den fina "hängmatte-björken". ;)

Idag har vi haft riktigt höstväder i skåneland, grått och regningt hela dagen. Nu på kvällen har det börjat blåsa också. Så jag är höstig här i soffan, med min filt och tända ljus.
Men jag håller tummarna för att sommaren kommer tillbaka till helgen som de lovat! För till helgen är det nämligen stor trädgårdsmässa på Sofiero i Helsingborg och då måste man ju dit. Har fixat sällskap och ser fram emot en lång och solig lördag i finfina parken med massor av inspiration!


Sofiero slott där det i helgen kommer vara fullt med blommor, pyssel och folk! Hoppas solen skiner på er också i helgen.

5 kommentarer:

www.gottablandat.wordpress.com sa...

var bor du egentligen???? bor du nära sofiero? coolt med trädgardsmässa.. ska ju bli superfint väder här nere i helgen .-)

jennys hus sa...

hoppas verkligen att den klarar sig. Får hålla tummarna för det. KRam/jenny

Kattfot sa...

Hoppas du får trevligt på trädgårdsmässan! :)

Kram Catrin

mia dh sa...

Hoppas att den klarar sig, ha det gott.

Anki sa...

Vad snynd med trädet. Bra jobbat med räddnings arbetet...hoppas den klarar sig!! // ANki