söndag 9 december 2007

Operation Julstämning!

Jag tror mig förstå varför jag inte hittat den där riktiga julstämningen än, men ändå inte. För mig kunde det nästan lika gärna vara mitten på oktober... Har alldeles för mycket på jobb (hinner knappt andas), vädret är ju inte speciellt juligt (förvisso som vanligt här i Skåne), har inte hunnit med att pyssla allt som jag vill (vill massor, massor, massor) eller varit på julklappsrace än.
Så idag startar Operation Julstämning! Ska försöka göra något varje dag för att höja julstämningen. Idag innebär det att vi äntligen ska komma igång med julklappsinköpen och senare i eftermiddag kommer goda vänner på besök! Dessutom får vi ju tända andra ljuset i adventsljusstaken idag. :)


Försöker "jula till det" med en bild på en av våra stjärnor som lyser i fönstret. Hur gör ni för att uppnå den där mysiga decemberkänslan?

8 kommentarer:

Under en vind sa...

Nej då...vad gör man....på nåt vis kommer den sista riktiga stämningen med vädret! och det är man ju helt utan förmåga att påverka! För mig är det dock mycket stämning att slippa stressa! Vi har tex. begränsat antalet julklappar till att bara gälla barnen, alla vuxna köper en paket var för 100:_ sedan drar vi lott så att alla får en med sig hem. Fungerar bra! Å´det är ju så kul att öppna med barnen och se deras glädje! Jag pyntar allt till första advent, utom granen som kommer in nu i veckan! Julkorten skrivs alltid flera veckor innan de ska postas...Jag lagar inte allt själv...pepparkakor köps färdiga, sambon rullar köttbullarna osv...för mig är myset viktigare än maten!
Ja...det var lite hur jag får julstämning tror jag.....
Må gott! Kramar!

Annika sa...

Jag vet faktiskt inte riktigt för jag har lite problem med det hemma. Glögg och pepparkakor fungerar alltid men annars så tror jag att det ordnar till sig så fort granen kommer in.
Tack för tipset om att lacka sockerlådan, det får bli till våren!!

mia dh sa...

Jag har ju inte heller haft någon julstämning tidigare men bestämde precis som du ärr göra ngt åt det, har blivit värsta pysselmajan och bara myser här i juletider trots att inget spår av snö finns.

Jeanettes hus sa...

Hej min vän,

Tack för alla kommentarer och att du besöker mig så ofta. Har varit lite för upptagen för att blogga därav dröjsmålet med svar.
Åker nu bort över julen och vill passa på att önska dig den bästa av jular
Kramisar Jeanette

www.kixkoll.blogg.se sa...

Pepparkakor, glögg och en massa tända ljus brukar göra susen. Att ta en promenad i staden på kvällen och fönstershoppa och titta på alla mysig julskyltning ycker jag ger stämning också. Julskyltningen hinner man aldrig se när man irrar runt i affärerna.

Under en vind sa...

Tjolahopp! Jag länkar till dig! Kram!

Tjohalia sa...

Vilken härlig tanke du har! Jag brukar kanska automatiskt få en julkänsla, men det är först när jag kommer hem till mina föräldrar (som har massor med mysiga julprydnader) som jag verkligen känner att det är jul. På tal om din kommentar på min blogg så håller jag med dig! Ju mer plats man har = mer skräp. Lyckat till med julstämningen! Kramar Sandra

latara sa...

Vilka läckra gardiner du visar! *dreglar* Nästan likadana var jag på väg att köpa till vårt sovrum men jag hejdade mig och kom på att jag kör vitt nu. Sedan får vi se ;-)

Kram!