söndag 20 januari 2008

Det ska vi firaVälkomna på 1 års kalas idag! :) Idag fyller nämligen bloggen 1 år! Vad tiden går fort när man har roligt. Satt för någon dag sedan och tittade igenom mina egna inlägg sen det allra första den 20 januari 2007 och kom fram till att det är en rätt bra hjälp när man behöver komma ihåg när man gjorde vad.Tänkte dela med mig av mitt år här på bloggen, så här kommer en liten tillbakablick på 2007.


Januari
Efter att ha bott i huset i 6 månader kom äntligen våra sängbord på plats. Det är så mycket som ska hända när man flyttar så de hade helt enkelt inte hunnits med innan. Jag måste faktiskt också berätta att det är jag själv som gjort sängborden *stolt*. Vet att jag under en shoppingrunda i Göteborg (många år innan husköpet) såg sängbord som jag tyckte va såå snygga. Dock va det med dem som så mycket annat man vill ha att även priset va väldigt snyggt, så med lite vilja fick jag ihop mina egna.

Februari

Under februari visade jag före- och efterbilder på kontoret. Det va det första rummet ut i renoveringen och efter en ofrivillig paus blev det färdigt. Vi skulle nämligen byta fönster i hela huset pga deras dåliga skick samt att de va brunlaserade på insidan och vi ville ha vitt.Sagt och gjort gjordes beställningen och efter några veckor kom våra nya fönster. Sen inträffade den där ofrivilliga renoveringspausen... Alla fönsterna vad för små!! Tur i oturen här så var det säljaren själv som måttat fel och därför fick han bara beställa nya utan extra kostnader för vår del. Dock fick vi snällt vänta tills vår kanonsnickare äntligen hade tid med oss igen (vilket han egentligen inte hade, men väldigt snällt bara tog sig tid!)

Detta försenade även den övriga renoveringen då vi inte ville tapetsera och måla runt fönstret innan det va på plats för att slippa ev skador på väggen vid bytet. Men som sagt blev rummet klart till slut!Mars
Månaden som innehåller min födelsedag och just på den dagen fick ett par kompisar deras son. Kan ju inte bli något annat än världens bästa grabb då! :)


Det var också den månaden jag visade lite renoveringsbilder från vardagsrummet. Vi fick väldigt svår-renoverade (och fula) väggar i kök/vardagsrum när vi köpte det här huset. Förra ägaren hade målat med någon slags tillsatts i färgen som fick det hela att se ut som en putsad vägg. Till detta hade de valt en gul färg... Får ilningar i kroppen bara jag tänker på det. Känsliga läsare varnas för följande bild. ;)

April
Början på april var ingen höjdare då vår lille Tyson var borta en hel vecka! Man gjorde inget annat än att stå vid fönstret och titta efter honom tyckte jag, men så en dag på jobbet ringde min mamma och sa att Tyson var hemma igen. (Hon var lika orolig som jag och åkte ibland hem till oss mitt på dagen när vi jobbade för att se om han kommit hem.)
I april bjöd jag även på en bild från vardagsrummet, på vår stadssiluett. Fick idén till detta och efter ett tag godkände även Tekniker'n det och jag började måla. Tog sin tid, men det var det värt. Vi är båda supernöjda med kontrasten av stadssiluetten i vårt hus (som ligger ute i skogen).
Även våren började ta fart på allvar och både raps och vårblommor förgyllde vår dag!Maj
Tillbaka till renoveringen av vardagsrummet.
På grund av väggarnas utseende funderade vi på att sätta renoveringsgips/slipa och spackla själva/bara måla över det med annan färg... Nä, till slut bestämde vi oss för att köpa oss lite hjälp. Via vår snickare fick vi tag på en målare som gjorde jobbet på fyra dagar som lätt hade tagit oss fyra månader. Han slipade hela köket, vardagsrummet och hallen (när han ända var igång liksom!), bredspackalde allt och satte väv - på FYRA dagar! Jag var imponerad! Kan tillägga att pga väggarnas utseende gick det år 11 st 10 litersspannar med spackel.
Efter de fyra dagarna ägnade jag och Tekniker'n tillsammans med min familj helgen åt att måla. Så på en imponerande vecka var allt detta gjort.
Juni
Renoveringen fortsätter, denna gång på utsidan. I samband med att fönsterna i våra kupor skulle bytas gjorde vi även hen helrenovering av dessa. Tilläggsisolering var ett måste eftersom det på vissa ställen inte ens fanns någon isolering! Så snickaren hade att göra. När han sen var klar med isolering, fönsterbyte och papp kom en annan kille och tog hand om plåtningen. Vilket lyft det blev för hela huset och så kan vi lättare hålla värmen inne tack vare de nya kuporna!
Juli
I juli började nedräkningen till semestern på allvar! Alltid lika härligt att vara ledig. Vi började vår semester med en vecka i Norge för att hälsa på lite släktingar. Nästan allra längst upp i Norge bor de, nämligen i och kring Tormsö. Härligt att träffas, det blir ju inte så ofta tyvärr.

Sommaren blev ju tyvärr inte den bästa vi sett, men några härliga dagar bjöd den trots allt på. Här en bild från en av våra uteplatser i solen.

Augusti
Vi påbörjade två stenläggningsprojekt som visade sig bli större än vi tänkt... :) Därför tänker jag inte visa några bilder från det då jag måste färdigställa det till våren. Hihi. Måste ju ha nått att göra då också.

Men vi fick hjälp av min icke-höjdrädde kusin med att ta ner en ful parabol och en stege. Parabolen ingick i huset och används inte, så det va skönt att bli av med den. Stegen var av trä och låg på taket. Till en början kan jag tänka att den var till för att ta sig till just parabolen, men nu var den helt obrukbar, ja till och med livsfarlig att klättra på.


September
Ingen renovering i sikte samt att fantasin inte var på topp.

I trädgården tog rådjuren vad de kom åt till sig och sina ungar... Hade fått ett tips av farmor att strö ut riven tvål i rabatterna för att hålla rådjuren borta. Det fungerade perfekt hela sommaren, men så gick det nog för långt mellan gångerna och rådjuren så sin chans. Får vara bättre på det detta året för att se om det kan hålla dem borta.

Oktober

Nu är det höst igen och värmebehovet gör sig påminnt. När vi renoverade under året plockade vi ner alla gamla, fula el-element för att ersätta dem med nya när det var tid. Som värmekälla installerade vi även en luft-luft värmepump. Den har funkat bra sedan dess, men nu när vintern börjar närma sig blev det dags att se sig om efter element. Sagt och gjort, efter lite letande hittade vi dem! Element av granit fick det bli. :) Än idag ser vi fram emot leveransen, då det va lång väntetid. Spännande.

Denna månad gick jag och mia systrar och såg en stor idol på scen, nämligen Jonas Gardell. På hans föreställningar svänger det fort, ibland skrattar man så man kiknar för att nästa sekund bli eftertänksam och uppmärksam. Han är verkligen duktig som kan (och vågar) väva in allt detta under någon timme på scen. Har ni möjlighet så gå och se honom!


November
Dagen då man träffade massor av trevliga bloggare och fick chansen att komma till Minnas Blomsterverkstad och sätta sina blomsterkunskaper på prov. Vi hade en supertrevlig dag, med shopping i butikerna Lovisa i Lund och på Västra Ströö. Dagen fortsatte hemma hos Minna med ljuvlig mat och kransbinderi. En höjdardag helt eneklt!
Denna månad firades även Tekniker'n på hans stora dag. Vi firade oss ända till Teneriffa för sol, värme och ledighet! Det var verkligen härligt att komma bort från vardagen. Vad han fick på sin dag tänker jag berätta en annan gång. :)


December
Julen närmade sig med stormsteg. Massor att göra överallt, både hemma och på jobbet. Så julstämningen var sen att infinna sig, men när man fick gå hem för lite ledighet och julgranen kom på plats hemma så var den äntligen där.

Första året har gått och nu ska vi se vad nästa år bjuder på. Hoppas ni fortsätter att titta in hos mig och skriver några rader när ni ändå är här. Jag uppskattar det verkligen!För att avsluta detta kalasinlägg vill jag att vi firar en sak till. Det är nämligen så att jag fick en kusin igår!!! En liten pojke kom till värden som minstingen i kusinskaran (än så länge i alla fall). Längtar efter att få träffa honom och hans föräldrar. :)

Ses och hörs snart igen. Kram så länge!

9 kommentarer:

mia dh sa...

Grattis på ettårsdagen, ha det fortsatt gott:)

Tjohalia sa...

Vilket roligt inlägg! Ni har hunnit med så mycket och vad fint allt har blivit! Jag är så glad att jag hittade till din blogg, kommer att vara en trogen besökare i fortsättningen också :) Grattis till 1-års dagen! Kram Sandra

Malin sa...

Åhhh vad flitig du varit! Grattis på ettårsdagen:) Kram!

Under en vind sa...

Grattis till ett helt år som bloggare! Tänk vad det händer på bara 12 månader! Som du skriver, så hjälper bloggen verkligen en att minnas det!
Grattis också till lille kusinen!
Är du också en vädur måntro??? Det är jag.....
Ha en go kväll! Kram!

Annika sa...

Grattis till ettårsdagen! Skönt när man kan titta tillbaks och se allt som man gjort! Det händer trots allt en hel del även om det inte känns så ibland.

Ha det bra!
Kram, Annika

Johanna sa...

Grattis på ettårsdagen! Va roligt att få se hela ditt år!

Annika sa...

Jag har redan börjat repa mig ovanligt fort för mig som brukar älta och fundera över saker rätt länge. Men det är inte värt det.
Hoppas att allt är bra med dig!
Kram

Eva sa...

Hej!

Gick direkt in på din blogg när ni åkte härifrån. Måste säga att vi blev rörda när vi läste om lille kusinen!

Kramizar och tack ännu en gång för kläderna, lär bli svårt att hitta honom när han leker tittut bakom mammas gardiner.

Kristina- Kix Inredningskoll sa...

Grattis och vad trevligt med en liten update!