måndag 7 april 2008

Kylbekymmer snart löst!

Sedan vi flyttade in i huset för 1,5 år sedan har kylen behövt bytas ut. Mjölk och andra mejeriprodukter har inte hållt mer än max två dagar när man öppnat dem trots att termostaten stått på max. Dessutom tycker jag att ett minus har varit att inte ha någon frys inne, utan den står ute i förrådet. Köket är inte stort, men en frys känns konstigt att prioritera bort...
Under hela tiden har vi sagt "snart ska vi köpa ny kyl, snart..." Gissa hur det slutade... Jo, kylen bestämde sig för att hjälpa oss komma till skott och la helt enkelt av!

Så äntligen (även om oförutsedda utgifter aldrig är kul) ska vi nu köpa ny kyl. Har varit en hel del diskussioner fram och tillbaka om hur vi vill ha det, som det har sett ut eller kombinerade kyl/frys. Sen hade vi även inbyggnads- eller inte inbyggnadsfrågan att ta ställning till. Kylen som är sönder är nämligen en inbyggnadskyl från IKEA.


Såhär ser det ut, kylen är rakt under micron idag. Så kommer det förbli, men det är också det enda som kommer vara samma.
Det blir ett kombinerat kyl/frysskåp som inte ska vara inbyggt, så stommen ska bort och så även skåpet över micron. Sen blir det specialbygge för micron ovanför nya skåpet. Ni kommer säkert förstå exakt när allt är klart och jag kan visa efter-bilderna. :)
Så äntligen (snart, när det är klart menar jag) slipper man springa ut i förrådet för att hämta mitt glutenfria bröd, en glass eller is till saften. Givetvis behåller vi frysen i förrådet till annat, det blir ju bara en liten här i köket. Men det blir en frys i alla fall! *längtar*

8 kommentarer:

mia dh sa...

Surt med oväntade kostnader men bra kommer det garanterat att bli. Ljummen mjölk är inget vidare, ha det gott.

Tjohalia sa...

Oj så kan det gå. Tur att ni hade planerat att köpa nytt ändå. Kram Sandra

www.gottablandat.wordpress.com sa...

säger som sandra, tur att ni planerat att köpa nat nytt anda! varma livsmedelsprodukter e ju inge vidare!

Lina sa...

Ja inget roligt med oväntade kostnader! Men när man väl vant sig vid tanken är det ju roligt med nytt!

En inredoholic sa...

Åååå vad roligt att få fixa och trixa. Kommer säkert bli superbra. kram och ha en bra vecka, jannice

Under en vind sa...

Trist med oväntad utgift, men ändå bra att få det gjort!

Vi har också en inbyggnads från ikea...kyl upptill och liten frys nedtill..ett krav från mannen att glasen skulle finnas tillgänglig och inte i den stora frysen i källaren!

Ha det gott, kram!

Kattfot sa...

Trist när sånt där går sönder! Men så skönt ändå att du snart får närmare till frysen :)

Mamma Millan sa...

Men vilken osis!!! ska bli kul at se då!!!

~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan