fredag 19 juni 2009

Glad midsommar!

Än så länge regnar det inte hos oss så här på midsommarafton (positivt tänkande, jag vet!). Men man måste ju förbereda sig på regn när de lovat det på vädret, då kan man ju bara bli glad om det inte regnar alls! :)
Tänkte visa lite fynd som jag gjort hos min farmor och farfar. Jag har berättat lite om de tidigare, att de haft en lanthandel här i byn och att de nu ska flytta till en nybyggd marklägenhet om någon vecka. Så i deras stora hus finns många skatter vill jag lova!
Massor med glamla nycklar, små söta skopor i metall och några med träskaft (syns inte på bilden). En superfin plåtask och gissa vad som fanns i! 1 dussin finfina blyertspennor som kommer från A.B. Stiftet i Åstorp. :)

Fina sifferschabloner kunde jag inte låta slängas utan de fick åka med hem. (Behöver jag säga att Tekniker'n tycker att jag tagit hem en massa skräp, hihi.)Många gamla patentflaskor spårade jag rätt på också. Tänk vad en tvätt och nya packningar kan göra för dessa snygga flaskor! Fylla de med hemmagjord flädersaft en varm sommardag på altanen. *längtar* Att de redan tjänstgjort som saftflaskor berättar etiketten här ovan om, körsbärssaft från världens bästa år! ;)
Om någon vet var man kan hitta nya packningar till patentflaskor får ni gärna höra av er till mig.


Till sist visar jag min fina... Ja, vad kallar man det... Hylla kanske. Kommer även den från farfmor och farfar. Massor med förvaring går där i så den ska nog hitta sin plats. Vet dock inte om jag ska måla om den eller inte. Även en liten emaljkopp som vi fyllde med gamla, men fullt fungerande proppar (som vi kan använda här hemma så det var väl dem som Tekniker'n gillade bäst).
Så i sommar får jag väl bege mig till en och annan loppis för att se om jag kan hitta fler glaslådor till hyllan, borde ju finnas tycker jag.
Det finns faktiskt några guldkorn kvar, men de visar jag en annan dag. Nu vill jag istället önska er en härlig, glad och förhoppningsvis regnfri midsommar!

9 kommentarer:

Snäckan sa...

Vilka härliga gamla fynd du hittade!

Hoppas ni ahde en trevlig midsommarafton.

Kram

Lina sa...

Vilka fina fynd!! Du har möjligtvis inte en sockerlåda eller zinkbadkar till övers som är till salu??? Kram Lina

Malin sa...

Hej hej

Hoppas att din midsommar varit bra:) Japps jag har öppet lördagar mellan 11-13. Så nu slipper du kolla;) Kram

Inspirera Mera sa...

Vilka underbara fynd du har gjort!
Kram Sandra

Kattfot sa...

Hoppas du hade en fin midsommar. Men du, vilka fynd! Blyertspennorna och hyllan. Va roligt att där fanns så mycket kvar.

Kram Catrin

www.gottablandat.wordpress.com sa...

vilka fynd du gjort gumman!!!!!!! kraaaaaaam

Hönsakadorran sa...

Glasbehållare till Redahyllan kan du söka på Tradera, rätt ofta att där finns sådana till salu. Min dotter har en sådan hylla fast större än dim. Den byggde de in i köket istället för ett skåp, när det ändå var köksrenovering på gång.
Kram

Martin Knutsson sa...

Hejhej! Hittade hit genom min kollega Magnus fotoblogg. Ruggigt trevliga Helvetica-schabloner du hittat!

Perfekt till brevlådan eller som husnumrering. Har du ingen användning för dem tar LBS Halmstad och graf-utbildningen mer än gärna emot donationer av detta slag ;]

/Martin

I LOVE YOU sa...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片