fredag 19 juni 2009

Glad midsommar!

Än så länge regnar det inte hos oss så här på midsommarafton (positivt tänkande, jag vet!). Men man måste ju förbereda sig på regn när de lovat det på vädret, då kan man ju bara bli glad om det inte regnar alls! :)
Tänkte visa lite fynd som jag gjort hos min farmor och farfar. Jag har berättat lite om de tidigare, att de haft en lanthandel här i byn och att de nu ska flytta till en nybyggd marklägenhet om någon vecka. Så i deras stora hus finns många skatter vill jag lova!








Massor med glamla nycklar, små söta skopor i metall och några med träskaft (syns inte på bilden). En superfin plåtask och gissa vad som fanns i! 1 dussin finfina blyertspennor som kommer från A.B. Stiftet i Åstorp. :)





Fina sifferschabloner kunde jag inte låta slängas utan de fick åka med hem. (Behöver jag säga att Tekniker'n tycker att jag tagit hem en massa skräp, hihi.)







Många gamla patentflaskor spårade jag rätt på också. Tänk vad en tvätt och nya packningar kan göra för dessa snygga flaskor! Fylla de med hemmagjord flädersaft en varm sommardag på altanen. *längtar* Att de redan tjänstgjort som saftflaskor berättar etiketten här ovan om, körsbärssaft från världens bästa år! ;)
Om någon vet var man kan hitta nya packningar till patentflaskor får ni gärna höra av er till mig.






Till sist visar jag min fina... Ja, vad kallar man det... Hylla kanske. Kommer även den från farfmor och farfar. Massor med förvaring går där i så den ska nog hitta sin plats. Vet dock inte om jag ska måla om den eller inte. Även en liten emaljkopp som vi fyllde med gamla, men fullt fungerande proppar (som vi kan använda här hemma så det var väl dem som Tekniker'n gillade bäst).
Så i sommar får jag väl bege mig till en och annan loppis för att se om jag kan hitta fler glaslådor till hyllan, borde ju finnas tycker jag.
Det finns faktiskt några guldkorn kvar, men de visar jag en annan dag. Nu vill jag istället önska er en härlig, glad och förhoppningsvis regnfri midsommar!

8 kommentarer:

Snäckan sa...

Vilka härliga gamla fynd du hittade!

Hoppas ni ahde en trevlig midsommarafton.

Kram

Lina sa...

Vilka fina fynd!! Du har möjligtvis inte en sockerlåda eller zinkbadkar till övers som är till salu??? Kram Lina

Malin - Carlssonkarlsson.blogg.se sa...

Hej hej

Hoppas att din midsommar varit bra:) Japps jag har öppet lördagar mellan 11-13. Så nu slipper du kolla;) Kram

Inspirera Mera sa...

Vilka underbara fynd du har gjort!
Kram Sandra

Kattfot sa...

Hoppas du hade en fin midsommar. Men du, vilka fynd! Blyertspennorna och hyllan. Va roligt att där fanns så mycket kvar.

Kram Catrin

www.gottablandat.wordpress.com sa...

vilka fynd du gjort gumman!!!!!!! kraaaaaaam

Unknown sa...

Glasbehållare till Redahyllan kan du söka på Tradera, rätt ofta att där finns sådana till salu. Min dotter har en sådan hylla fast större än dim. Den byggde de in i köket istället för ett skåp, när det ändå var köksrenovering på gång.
Kram

Martin Knutsson sa...

Hejhej! Hittade hit genom min kollega Magnus fotoblogg. Ruggigt trevliga Helvetica-schabloner du hittat!

Perfekt till brevlådan eller som husnumrering. Har du ingen användning för dem tar LBS Halmstad och graf-utbildningen mer än gärna emot donationer av detta slag ;]

/Martin