fredag 16 mars 2007

Tjuvtitt

Vi håller för tillfället på att renovera i kök/vardagsrum och hall, det har ni nog inte missat. Det känns långt ifrån klart även om vi nu gjort den tunga biten med målare och möbler under plast. Men jag tänkte bjuda på några små tjuvtittarbilder i alla fall.

Jätte svårt att visa vilken färg vi målat med, men den hette Tofu och är troligtvis något "vår" färgbutik själv blandat ihop. Men det är en bruten vit (som man brukar säga), en mjuk vit färg. Jag försöker mig på en bild med min porslinsblomma i förgrunden, som tyvärr inte blommar för tillfället...Men det blir inte helt enfärgat. Tekniker'n köpte efter ett bra tag min idé med stadssiluetten på väggen, så den ska förhoppningsvis framträda nu under helgen. Måste bara åka in till jobb och låna hem en overhead-apparat innan det roliga kan börja! Siluetten kommer att bli i tre färger, med Tofu i bakgrunden. En cappuccino och en mörkbrun kommer sen att bilda kontrasterna, bilder kommer när det är klart!
Den mörkbruna färgen har vi dock redan målat lite med. I vårt hus ligger det en limträbalk och bär mitt i huset, genom vardagsrum och vidare in i köket. Den avslutas ovanför köksskåpen och där har vi målat med den bruna färgen. Därmed ser det nu ut som om balken smälter in i väggen. Blev väldigt bra, vi är nöjda. Här kommer en snabbtitt...

På bilden ovan syns också väggen som ska tapetseras till höger! Jag menar varför nöja sig med snygg färg när man kan få lite snygg tapet också! :) Tapeten vi har köpt kommer från Midbec. Så skönt när man är överrens om val av tapet, vilket vi var i detta fallet. Annars kan det bli långa överläggningar innan man hittar rätt.Så än återstår det en hel del! Men vi är på god väg och nu när resultatet börjar skymta runt hörnet är det relativt lätt att motivera sig. Så trevlig helg på er. Det hoppas jag att vi ska ha bland overhead, tapeter och förhoppningsvis lite vårsol!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jättesnygg tapet!
Kram
Lily

Cin sa...

Tack Lily, det tycker vi också! Gör sig ännu bättre på väggen kan jag avslöja. ;) Bilder kommer snart.
/Cin