söndag 10 juni 2007

Nya kupor och igelkott

Äntligen är det klart (nja inte riktigt, saknas fortfarande några fönsterbänkar på ovanplan) med vårt fönsterbyte! Alla fönster i hela huset är utbytta och det sista som nu är gjort är plåtningen av kuporna. Vi har tre kupor på huset, små sådana med bara ett litet fönster i varje, som varit plåtade även från början i svart plåt. Den plåten hade gjort sitt om man säger så, för färgen började flagna och den var väldigt solblekt och tråkig. Så efter att ha resonerat med snickaren som hjälpt oss byta våra fönster kom vi fram till att lite tilläggsisolering och ny plåt skulle göra susen nu när fönsterna ändå skulle bytas. Dock har det varit lång väntetid för att plåtaren skulle ha tid med oss, men nu är det som sagt gjort!
Här har ni en före-bild på våra två kupor på baksidan...
Lite efter-bilder på de nyplåtade kuporna, både på fram- och baksidan. Vad tycker ni?
Vi är i alla fall jättenöjda, och har redan fått positiv respons av grannarna vilket är kul givetvis! (Tyvärr lite mörk bild från baksidan, då solen hunnit över till framsidan vid fototillfället.)
Förrutom kupor har helgen inneburit ett nytt intressant möte. Vi satt ute på altanen efter jobbet i fredags och hörde väldigt lustiga ljud och som vi kunde höra kom underfrån trallen. Efter lite klurande och letande hittade vi en igelkott! Den letade antagligen skuggplats och tyckte att under vår altan fanns allt den ville ha.
Kan säga att katterna var väldigt intresserade när den lite senare i skymningen tittade fram, men de va smarta nog att hålla sig på behörigt avstånd! :) Här en bild på Sally som nyfiket följde efter Kotten (som "vår" igelkott nu heter...) när den traskade bort från altanen.

5 kommentarer:

Lina sa...

Så fint det blev! Vad ni grejar och donar!!!

vildängel sa...

Igelkottar är mysiga djur och relativt orädda är de oxå eftersom de ofta trotsar både katter och hundar för att komma dit de vill. *s*

Linda V sa...

Vilket vackert hus!!! Och uteplatsen under trädet i förra inlägget ser bara hur härligt ut som helst!

Kissen ser precis ut som min Truls och verkar vara lika nyfiken av sig :-)

Cin sa...

Tack så mycket för era kommentarer! Vi är också supernöjda, fast i veckan blev vi påminnda om att det faktiskt kostar på att ha snickaren här... Räkningen damp ner i lådan! ;)

thea sa...

Förstår att ni är nöjda, ett jättefint lyft.

Igelkottar är ju så söta!