torsdag 25 januari 2007

Hallen...

...är nästa projekt här hemma. Det kvarstår dock lite i både sovrummet och på kontoret, som var först ut. Men trots att det ska fixas golvlister, rullgardin och en lite hyllor m.m. i de rummen kan man (läs jag) inte låta bli att tänka lite på nästa projekt. En liten, svårmöblerad hall är vad vi har framför oss.

Idag står en av mina favoritmöbler lite provosoriskt i hallen. Det är en hallmöbel, men den gör sig inte riktigt där den är nu. (Den var däremot en höjdare i lägenheten som vi lämnat bakom oss, men det hjälper inte nu.)

Den är supercharmig och väldigt praktisk tycker jag, med alla små lådor. 10 lådor till mig och 10 till Tekniker'n. Tyvärr behövs väggen för väggkrokar så man kan hänga av sig jackan och halsduken. Det finns nämligen inte på någon annanstans i vår hall. (Så när det är släktkalas blir sängen full av ytterkläder.)

Frågan lyder då som följer: var ställer man en sådan byrå om inte i hallen? Hmm... Jag är inte riktigt överrens med mig själv i den frågan, så vi får väl se var den hamnar när det blir dags. En sak är dock säkert, jag gör inte av med den!Förutom att måla väggar och fixa nya lister (och krokar förstås) i hallen har jag en önskan om att fixa till trappan. Det är en helt vanlig L-trappa i furu, med spalje och handledare som i vart och varannat hem. Men den är så sliten! De två nedersta stegen är så fula, inte för att de andra är snygga, men de två är fulare än alla de andra.

Så tankarna har gått i alla möjliga riktningar, slipa och olja själva eller köpa ett trappkit? Slipningen kommer man förvisso inte ifrån helt oavsett, men det känns snabbare och lite lyxigt att köpa ett kit. Då får man nya "steg" att bara sätta på de befintliga. Smidigt!

Så ideér, önskemål och dagdrömmar finns det gott om! :) Drömmer ni också om att göra om hemma?

3 kommentarer:

Lina sa...

min trappa är lika tråkig..... Vill också göra något åt min.... Funderar på att bara måla den vit. Mamma och Pappa har gjort det med sin och den blev faktiskt jätte bra!

annika sa...

hej!

din byrå är helt ortoligt fin! önskar jag oxå hade en sån som sväljer en massa "skit"!!

Till trappproblemet! var hos svärföräldrarna i tisdags och bläddrade lite slentriant i "Vi i Villa" o jag vill minnas att där var en trapprenovering. det finns tydligen några stegsatser på nåt vis som man sågar till och limmar på på nåt sett, i ek. I den där satsen så tror jag att det bidde att man satt för hålen så att trappan blev hel men det kanske man kan skippa, vad vet jag! Sen hade de målat den vit med räcke o allt. Faktiskt riktigt snygg tyckte jag!! kolla om du kan hitta den tidningen nån stans!
kanske du i all fall får lite inspiration!!!
ses snart!

Vildangel sa...

Jag kan tänka mig att ha en sådan byrå i sovrummet eller klädkammaren. :-)
//V