söndag 21 januari 2007

Sköna söndag

Så var helgen snart till ända... igen. Det går alldeles för fort. Är både för- och nackdelar med att jobba 8-17, mån - fre. Bästa tiden på veckan är fredag eftermiddag när man får gå hem från jobb, men så springer tiden iväg över helgen och så är det måndag igen. Fördelen med 8-17, som jag ser det, är att man är ledig när "alla" andra också är lediga.

Men helgen är i alla fall då det händer mest hemma. Speciellt vad gäller renoveringen som vi är i full gång med, vilket är roligt. Dock är det också då som man sätter samarbetsförmågan på prov. Idag skulle det bland annat sättas upp gardinstänger i två rum och våra sängbord skulle också på plats (som hänger på väggen, får visa en bild när de väl sitter där de ska).
Första gardinstången kom på plats utan större svårigheter, värre blev det när vi upptäckte att antalet plugg inte skulle räcka till resten av grejerna... Lite suckande och ett telefonsamtal om att få låna plugg fixade det, men då hade tiden runnit iväg och sängborden och gardinstången blev liggande.
Konstigt det där med hur pass saker och ting inte alltid blir som det var tänkt. För det första så är det ju ett nybörjarmisstag (som jag får ta på mig) att inte ha alla grejer hemma som hehövs! För det andra har man en bild om hur lång tid det kommer ta, och det stämmer sällan med verkligheten. Praktexemplet idag visar på att det tar ofta längre tid än beräknat (speciellt om man inte har alla nödvändiga saker hemma).

Som tur var så slutade suckandet och meningsskiljaktigheterna lyckligt även denna gång. Efter fika och skitsnack med ett par goda vänner, är nu batteriet laddat igen och jag ska flytta tillbaka garderobsinnehållet (som fick flytta när sovrummer skulle få sin make-over) där det hör hemma. Detta börjar jag på medan Tekniker'n lagar kvällsmat. (Jag vet, det är vardagslyx på hög nivå att kunna mecka och sen komma och äta till dukat bord!) Tack för det Tekniker'n!

Trevlig kväll. /Cin

3 kommentarer:

lina sa...

Välkommen till bloggens värld! Visst är det härligt med söndagar! Vi började på köket i helgen och skulle bara måla luckorna..... Sen tog vi bort golvsockeln för att måla den och skulle bara titta vad som fanns under plasmattan..... Där fanns ju det gamla trägolvet.... Vi drog bort det och det var fint ända bort till 20cm ut ifrån diskbänken...suck.... Så nu vet vi inte riktigt vad vi ska göra....

Annika sa...

TJENIS!

Så du har startat i alla fall?!
Kul! Nu har jag en till att fördriva tiden med här på jobbet!! ;-)

Ser med förtjusning fram emot fortsättningen!

Kram kram

Cin sa...

Tänk va glad man kan bli av att ni är inne hos mig och skriver lite! :)

Lina: Både kul och mindre kul med golvet. Hoppas ni löser det. Men med tanke på din idérikedom kommer du snart på något bra!

Annika: Kul att jag kan hjälpa dig med lite tidsfördriv. :)