fredag 13 april 2007

Knoppar

Det gör ont när knoppar brister heter det ju, och i så fall har nog skogen ont nu! :) För knoppar är det väldigt gott om nu, både i trädgården och i skogen. Här kommer ett litet smakprov.Jag är totalt nybörjare på det där med trädgård, så jag har ju bara koll på en bråkdel av allt som växer i våra rabatter. När vi flyttade hit i augusti i fjol så var inte focus på att memorera vad som växte var och vad de olika växterna hette. Så jag tänkte ta igen det i år, men jag behöver all hjälp jag kan få med hur saker och ting ska skötas om. Dessutom bor vi ju så vi får återkommande besök av rådjur...
Trevlig helg på er alla!

3 kommentarer:

Linda V sa...

Roligt år du har framför dig när du får se vad det är som kommer upp och blommar. Ta mycket bilder, det är snabbt man glömmer. Dumt om du till vintern planerar för en massa projekt och så har du glömt att det växte en "raritet" just där! Själv så har jag speciellt svårt att glömma bort vilka buskar jag har, så fota dem också! Och lär dig känna igen ogräsen, det kan vara bra att försöka hålla efter dem. Du kanske redan vet vad det är du fotat, men i alla fall. Den blå är scilla, den vita är bellis, den rosa är en primula, vet inte vilken sort men jag har den också! Tidig och söt. Det gröna är rododendron va? Men inga knoppar? Det gula är forsythia. I Firefox trycks bilderna ihop och läggs ovanpå varann. Det verkar som man måste sätta radbryt mellan bilderna.

Cin sa...

Åh, vilken ängel du är! Tack för hjälpen med namnen, det enda jag visste var rododendron! :) Nä, jag har inte sett till några knoppar där än. Men vad jag kommer ihåg så blommade den i fjol iaf.
Bra ide med att ta foto. Kan göra en ritning över trädgården och ta foto och numrera och greja... *fantiserar* Det låter som något för mig!
Ser verkligen fram emot att få se vad som kommer upp ur jorden. Och nu vet jag att jag kan få hjälp med namn om jag behöver! Tacktack.

Linda V sa...

Ja, ta bilder regelbundet också så vet du när det är luckor i blomningen. Hos mig är det t ex nästan inget som blommar i juli för de som bodde här var och seglade då. Därför ska jag fylla på med rosor :-) Och ta även på höstfärgerna! Bara njut. Och klipp gräset ibland. Och jo, starta en kompost om du inte har!