måndag 22 oktober 2007

De tre systrarna på äventyr

I lördags var det så dags för systrarnas-dag. I maj fyllde min lillasyster år och av oss äldre systrar fick hon en heldag som skulle avslutas på konserthuset i Helsingborg.
Vi börjarde med lunch i stan och fortsatte med bio. Vi såg Råttatouille, en söt och rolig film om en finsmakande råtta. Vi fick ett par goda skratt där minsann! :)

Sen fortsatte färden till Helsingborg och där blev det god mat på trevlig resturang med massor av skitsnack, fniss och några asgarv. Men vi betade av allvarliga saker också, som vad man vill bli när man blir stor (när blir man egentligen stor, ingen som vet?).

Kvällen avslutades då på Helsingborgs konserthus där the one and only stod på scen... JONAS GARDELL!!


Han är en sån klippa, en rolig filur som kan prata om allt möjligt och ändå få allt att passa ihop helt perfekt. Det blev massor med skämt, men givetvis har han en episod då stämningen är så allvarlig/djup att det går att ta på den, och hans budskap absolut inte går att missa. Att han bara får detta att gå ihop ska han ha stor beröm för!

Men det som lämnade störst avtryck på mig var att vi kvinnor äntligen fick reda på hemligheten med män. :) Det kvinnor oftast önskade sig av en man är;

* en passionerad älskare

* en bästa vän

* en bra pappa till framtida barn

Sen ville han att alla kvinnor skulle lyssna ordentligt för han skulle bara säga detta en gång. Han tar ett djupt andetag och säger, "män är helt enkelt inte kinderägg!" Lysande, helt lysande! Hela publiken jublade! :)

En lysande man som inspirerar. Jag fick väldig lust att läsa någon av hans böcker igen, får se vilken det blir. Vi var i alla fall väldigt nöjda alla tre, speciellt kul för "födelsedags-systern" som såg Gardell för första gången.

2 kommentarer:

Lina sa...

Oh vad roligt ni verkar ha haft det!! Vi hade en trevlig dag på kursen igår! Hittade lite potentiella saker att sätta upp på önskelistan i Stan också. Jag tycker faktiskt att Ängelholm har mycket mysiga affärer. Tyvärr var Flower and Pots stängt...:( Det är min Favoaffär!!

mia dh sa...

Vilken läcker lördag, låter helt underbart:)