torsdag 31 maj 2007

Trädgårdsblommor

Idag har jag varit flitig! *stolt* ;) Har hämtat hem en massa (så kändes det i alla fall när man grävde) blommor från mamma och pappa. De ska bygga förråd/carport och då får en rabatt ge plats. Så det innebar att jag kunde välja och vraka lite! :) Idag efter jobb gjorde jag den första planterings-insatsen. Vi har en liten rabatt på framsidan i vilken det står nån större buske med härliga rosa blommor, några lupiner och något annat jag inte känner till. Men rätt så glest med blommor om jag själv får säga det.


Här har ni den som den såg ut när vi kom hem ikväll, eller nästan... Jag har rensat bort ogräset innan jag fotade. :) Nu har jag planterat dit några gula liljor och några andra blommor som skulle vara rosa enligt mamma. Jag har ingen aning, mer än att jag kommer ihåg dem från hennes trädgård. Får helt enkelt se när de slår ut om jag kan klura ut vad det är för något.


Ser bättre ut tycker jag i alla fall. Hoppas få härliga gula färger till de rosa som redan blommar.

Har även tidigare i veckan plockat in lite trädgårdsblommor för att kunna njuta ännu mer av dem, denna gången blev det lite lila lupiner som hamnade på matsalsbordet. Såg väldigt ledsna ut när jag tog in dem, men nu verkar de trivas bättre!

Imorgon är det fredag och full fart mot helgen! Tjoho!

3 kommentarer:

Lina sa...

Det är bra när man kan få växter av mamma. jag har fått en helö del av henne och köpt en hel del. Men det kostar ju!! Ett tips är om ni ska köpa mkt, är att gå med i Ängelholmsträdgårdsförening, 75 kr om året för då får du 10% på Ängelholms plantskola!! Dessutom anordnar de pysselkvällar hos Sonja, där vi går kurs, betonggjutning mm mm

vildängel sa...

Japp full fart mot helgen - så därför önskar jag dig en trevlig helg. :)

Linda V sa...

Spännande att se hur växterna utvecklar sig!!