lördag 3 februari 2007

Före och efter - kontoret

Idag tänkte jag visa lite före och efter bilder från kontoret... Det va i det rummet vi började vår renovering och även om det kvarstår en del så har vi kommit en bit på vägen. Väggarna är målade (efter ett väldans slit med att riva ner massor med gamla lager tapet och slipning), taklister är på plats och möbleringen är påbörjad.Här är en bild på det gamla fönstret, utan smygar och fönsterbänk, och slipade väggar utan tapet. Anledningen till att bilden ser ut såhär var att de nya fönster (vi har bytt alla fönster i huset) vi beställde och fick hem visade sig vara för små! Så små att det helt enkelt fick beställas nya, med allt vad det innebär. Tur i oturen så var det säljaren som tagit mått och därför behövde inte vi betala extra. *phu* Men det blev en hel del väntande och åter väntande på de fönsterna. Vi ville nämligen inte börja sätta väv och måla förrän snickaren hade bytt fönster för att slippa ev skador på väggen.


Men till slut kom så våra fönster och snickaren lyckades hitta lite tid åt oss! :) Allt lossnade och vi kunde börja sätta väv. Skönt att få göra den delen av riva-slipa-spackla-måla-delen som är absolut roligast, och som dessutom ger lite resultat. (Ja, jag vet. Om man fuskat med underarbetet så blir aldrig resultatet bra. Tur att vi inte gjorde det då, fuskade alltså!)Så med lite gardiner och blommor i fönstret så känns det genast ombonat. Hyllan som syns på bilden kommer inte få stå där, så fort vi fått upp de hyllplan som ska ersätta den. Den tar helt enkelt för mycket plats av den lila färgen som är målad där bakom.


För att liva upp den beiga väggfärgen målade jag nämligen ett lila fält från fönstret och runt hörnan. Som avslut blev det en mörk grå/svart rand. Det blev vi mycket nöjda med, både Tekniker'n och jag. Därför kan inte den bokhyllan så där och skymma, så den får flytta helt enkelt.


Alltid kul när man får se det färdiga resultatet, och att det klarar de höga förväntningarna som ofta finns. För jag har oftast en bild i huvudet om hur jag vill att det ska se ut när det är klart. Det kvarstår ju några grejer på kontoret. Vi har varit och köpt golvlister idag och så ska jag slipa två garderobsdörrar och måla och tapetsera dem innan vi kan säga att vi är helt klara. Men som sagt en bit på väg är vi i alla fall.

2 kommentarer:

Lina sa...

Så fint det blev på kontoret! Vilket rum är det som gäller nu? Vi fick alla luckorna på plats idag och en liten ommöblering i hallen....

Cin sa...

Tack! :)
Vi gör lite smågrejer på kontoret och i sovrummet för tillfället. Sen är det hallen som står på tur.