måndag 26 februari 2007

Listig söndag

En söndag full av lister. Både montering och demontering av lister. På kontoret satte vi upp golvlister som ett av de sista stegen att få det rummet klart. Lite klurigt när vi fick köra en rokad med möblerna hela tiden så vi kom åt att mäta och skruva. Men det gick! Skam den som ger sig.

Listerna har vi "gjort" själva... Vi köpte färdiga trälister och sen har vi betsat dem själva för att få en snyggare finish på dem. Vi valde en lackbets, för att slippa behandla efteråt, och vi blev väldigt nöjda! Snabbt och hyfsat enkelt när man fick in rätt snits på det hela. Snabbt torkade det också, efter en kvart kunde vi bära in de i "torkrummet" så inte katterna skulle komma åt dem tills de var helt torra.

Det gör så mycket för rummet att få dit lite lister! Ytterliggare en sak att bocka av på "att-göra-listan". :)
Ett annat listigt rum var vardagsrum/kök, där vi monterade ner golvlister. Målaren kommer om en vecka och slipar och bredspacklar där så vi gav oss på det för att slippa göra allt dagen innan han kommer. Så duktiga så! :) Vi monterade också ner el-radiatorerna och det var ett tag sedan de togs ner. Fick med lite tapet när vi tog bort dem. Ska bli så skönt att få ordning där nu snart. Speciellt när man ser denna bilden!


2 kommentarer:

Lina sa...

Härligt att få saker och ting färdiga! Hur ska ni ha det i vardagsrummet? tapet eller målat?

Cin sa...

Det blir lite av båda hade vi tänkt... Får väl åka in till färgaffären nån dag o spana på tapeter o färg. Sånt är ju så roligt!