torsdag 15 februari 2007

Slipdamm

Blev uppringd av "vår" snickare i förra veckan då han berättade att han fixat en målare som kunde komma i början av mars och slipa ner och bredspackla vårt kök/vardagsrum. Det låter ju helt utmärkt, ska bli skönt och bli av med de fula, gula, fuskputsade väggarna! De förra ägarna har blandat i någon tillsats i färgen när de målat så att hela ytan blivit som en putsad vägg ungefär. Problemet som jag ser det är att färgen blivit flammig (mörkare där det blivit mycket "grus" och ljusare där det är lite mindre) på grund av det = inte alls snyggt! Sen att man, så fort man kommer i närheten av väggen, river sig på denna "grus" väger ju inte heller till dess fördel...
Här ser ni hur det ser ut idag. Dessutom har det just här börjat släppa lite också, så det se extra tråkigt ut. Ska som sagt bli skönt att få det gjort.

Det som då är lite tråkigt med detta är ju att det måste slipas ner lite först och det betyder ju en hel del damm. Snickaren sa förvisso att de var en slipmaskin med damsugare, men det lyckas ju aldrig suga till sig allt finkornigt damm som bildas. Detta är ju givetvis inte målarens fel, för det hade blivit detsamma om vi gjort det själva givetvis, men det är ju ändå lite meckigt efteråt. Lär ju behövas en storstädning om man säger så.

Vet inte om det hjälper att tejpa för köksskåp och lådor för att hindra dammet att tränga sig in där? Eller om man ska försöka tömma ut så mycket som möjligt ur skåp och bokhyllor, mm? Blir väl i alla fall till att sätta alla möbler i mitten av rummet och skydda det med plast. Det här för en hel del jobb med sig. Sen kan man nog städa bort byggdamm rätt länge efter det att storstädningen är klar... Förbereder mig på det åtminstonde.

Oj, vad detta låter negativt! Det var verkligen inte meningen. Ska ju bli skönt att få det gjort så vi inte blir allt för stillastående i vår husrenoveringsrunda. Återkommer med lite mellan- och efterbilder när vi kommit så långt!

Inga kommentarer: